BOKS

Vadba je namenjena tako moškim kot tudi ženskam. Imamo dva ločena programa in sicer mešana skupina boksa za začetnike in nadaljevalce ter skupino boks in samoobramba za ženske. Vadba se izvaja  2 do 3 krat tedensko po 60 – 90 minut.

Posebne ugodnosti za mesečne vadbe imajo člani Študentskega kluba Kamnik in policisti.

Kako izgleda trening?

Pričnemo s tipičnem ogrevanjem (kolebnica, tek in dinamično raztezanje) ali z različnimi športnimi igrami. Sledi učenje in izvajanje različnih tehnik udarcev in obrambe, pa tudi nadzorovani sparingi (torej simulacija borbe). Na voljo imamo veliko boksarskih pripomočkov (vreče, fokuserji, hitra žoga, hruška, spar-bar palica,…).

Na začetnem nivoju se vsi udarci izvajajo izključno na dotik, sicer pa je na treningih dobro poskrbljeno za varnost – uporablja se potrebna zaščita, ob tem pa vsakega člana nadzoruje trener, ki skrbi za pravilno in varno izvedbo. Sam boks kot šport ima dokazanih veliko pozitivnih učinkov, kot je sproščanje napetosti in izboljšanje pozornosti ter odzivnosti, hkrati pa pomaga vstopiti v zdrav in športen način življenja.

TERMIN:

ŠPORTNI CENTER PINEA, telovadnica (Ljubljanska cesta 3d, 1241 Kamnik)

OD PONEDELJKA DO PETKA: 20.00 – 21.30h

POŠLJI POVPRAŠEVANJE