DONACIJA DOHODNINE

DONACIJA DOHODNINE

Spoštovani člani in podporniki Društva borilnih veščin Komenda, starši vadečih otrok, ljubitelji juda

Zakon o dohodnini v 142. členu določa, da lahko davčni zavezanec zahteva, da se do 0,5% odmerjene dohodnine, nameni za financiranje splošno – koristnih namenov, financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov. Med splošno – koristne namene se štejejo tudi športni nameni, ki se opravljajo v okviru dejavnosti rezidentov Slovenije in so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje nepridobitnih dejavnosti.

Zahtevo za namenitev lahko kadar koli vložite prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu. Finančni organ bo upošteval tiste  veljavne zahteve, s katerimi bo razpolagal na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Vsaka zahteva velja do trenutka, dokler finančni organ ne prejeme nove, kar pomeni, da lahko razpoložljivi del dohodnine kadarkoli namenite drugemu upravičencu, če to želite.

 

Društvo borilnih veščin Komenda z letošnjim letom izpolnjuje vse pogoje za pridobitev, zato prosimo za vašo podporo in razpoložljivi del dohodnine namenite nam. Za vas ne predstavlja nobenega stroška, niti ne povečane obdavčitve. Je le majhen del dohodnine, za katerega lahko sami odločimo kdo naj ga dobi. Društvo borilnih veščin Komenda načrtno dela z mladimi, udeležujemo se tekem na katerih dosegamo zelo dobre rezultate, prihodnje leto bomo organizirali prvo tekmo za Pokal Slovenije in kar nas še najbolj veseli – število mladih vadečih se vsako leto povečuje.

Z majhno gesto nam lahko pomagate tudi Vi.

Izpolnjen obrazec Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije lahko oddate trenerjem, članom upravnega odbora kluba, oddate preko sistema e-Davki, pošljete direktno davčnemu organu (Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana) ali na naslov kluba.

 

Društvo borilnih veščin Komenda, Moste 40h, 1218 Komenda

Davčna številka: 49470400

 

Informacije:

bostjan1306@gmail.com

tel. 040/262-901 (Boštjan Veinhandl)

 

Za prenos obrazca (donacija dohodnine DBV Komenda)  KLIKNITE TUKAJ