JUDO ŠOLA

Vadba je namenjena osnovnošolskim otrokom in mladim do 18 leta. Izvaja se 2 do 3 krat tedensko po 60 ali 90 minut.

Pri tej vadbi predznanje juda ni potrebno. Skupine so oblikovane homogeno po starosti. Naučimo se pravilnih in varnih judo padcev, različne tehnike judo metov in končnih prijemov. Vadba še vedno vključuje veliko igre, ki je usmerjena v pridobivanje občutka za judo gibanje in specifične prijeme. Vsako leto lahko judoisti opravljajo izpite za višje pasove. Po želji se lahko udeležijo različnih šolskih ali drugih judo tekmovanj na regijski, nacionalni ali celo mednarodni ravni. Obiskujemo tudi judo tabore, počitnice in kampe, kjer se poleg treningov tudi zabavamo in družimo z drugimi judoisti. Z vadbo juda otroci pridobijo višjo samozavest, samodisciplino, spoštovanje in odgovornost, kar so tudi osnovna etična načela juda. S treningi ohranjamo in izboljšujemo tudi splošno fizično pripravljenost, posvečamo se razvoju moči, hitrosti, vzdržljivosti in gibljivosti. Judo vadba vključuje veliko gimnastičnih prvin in razvija dobro kontrolo nad lastnim telesom. Iz te vadbene skupine lahko otroci nadaljujejo in dopolnjujejo treninge s skupino judo tekmovalci in tako prestopijo v kakovosten ali vrhunski šport.

TERMINI

OŠ KOMENDA MOSTE, telovadnica (Glavarjeva cesta 37, 1218 Komenda)

PONEDELJEK: 15.30 – 16.30 in 16.30 – 17.30

SREDA: 15.45 – 16.45 in 16.45 – 17.45